Andrássy 6

Az Andrássy út egyik legszebb épületének tetőterében került kialakításra 4 db luxus lakás.

Az épület háromemeletes, belsőudvaros eklektikus bérház az Andrássy út, a Révay utca és a Káldy Gyula utca között helyezkedik el. Pár perc sétára a Deák Ferenc tértől. Világörökség területe, műemlék környezet, de az épület egyedilg nem védett.

A tervezett négy lakás a tetőtér és a meglévő szerkezetek geometriájához igazodva négy egyenrangú lakás került kialakításra. A lakások egyszintes beépítésűek, de mindegyik lakáshoz tartozik egy saját használatú tetőterasz. A lakásokhoz a külső közlekedőn keresztül egy belső udvaron jutunk be. Ezek az udvarok nyitottak, de saját tulajdonúak. Ezek a belső udvarok amellett, hogy egy intimebb megérkezést tesznek lehetővé és különleges atmoszférát jelentenek a város közepén, biztosítják a nem utcai oldalon lévő helységek bevilágítását és természetes szellőzését, valamint innen indulnak a tetőteraszra vezető lépcsők.

Az épület
Andrássy 6

A tetőterv terveit Magyarország egyik legnépszerűbb építészirodája, az Archikon Építész Stúdió készítette, amelynek referenciái közé tartozik az Il Bacio, az Országház Homlokzat felújítás, a Szabadság Tér 14. Irodaház, az Andrássy út 8. Szálló és sok más híres projektek.

A lakások belső építészeti munkáit a Kenway Property végezte. A két cég együttműködésének eredményeként olyan különleges szerkezetű és belső hangulatú Loft lakások születtek, amelyek Budapesten egyedülállóak.

Épület felülnézetből
Teljes felülnézet

Lakások

Andrássy út 1-es Lakás

Az Andrássy út 6 Tetőtér Project utoljára elkészült lakása. Igazán különleges terek jellemzik. A lakás 170 m2 amelyből a nappali 72 m2, ahol helyet kapott egy Onyx bárpult is. Igazán eredeti modern stílus jellemzi. Óriási ablakainak és dél- -keleti fekvésének köszönhetően rendkívül világos. A lakáshoz tartozik egy 97 m2-es tetőterasz is ami csodálatos panorámával rendelkezik a Citadellára, a Budai hegyekre és a Bazilikára.

Andrássy út 2-es Lakás

Tetőtér, Andrássy út 6., a második elkészült lakás. A lakás különlegessége, hogy a hatalmas dupla ablakokból (5m magas és 2,45m széles) csodálatos panoráma nyílik a Bazilikára. A lakást meleg bézs-pasztell színvilág jellemzi, ennek köszönhetően különösen modern, de meleg hatású is. A lakáshoz tartozik egy 69 m2 alapterületű tetőterasz is, aminek eredményeként egy igazán élhető lakás lett a belvárosban.

Andrássy út 4-es Lakás

Az Andrássy út 6 Tetőtér Project elsőként elkészült lakása. Saroklakásként igazán különleges terek jellemzik. A lakás 197 m2 amelyből a nappali 83 m2, ahol helyet kapott egy Onyx bárpult is. Igazán eredeti modern stílus jellemzi. Óriási ablakainak és dél- -keleti fekvésének köszönhetően rendkívül világos. A lakáshoz tartozik egy 57 m2-es tetőterasz is ami csodálatos panorámával rendelkezik a Citadellára, a Budai hegyekre és a Bazilikára.