Andrássy 6

Az Andrássy út egyik legszebb épületének tetőterében került kialakításra 4 db luxus lakás.

Az épület háromemeletes, belsőudvaros eklektikus bérház az Andrássy út, a Révay utca és a Káldy Gyula utca között helyezkedik el. Pár perc sétára a Deák Ferenc tértől. Világörökség területe, műemlék környezet, de az épület egyedilg nem védett.

A tervezett négy lakás a tetőtér és a meglévő szerkezetek geometriájához igazodva négy egyenrangú lakás került kialakításra. A lakások egyszintes beépítésűek, de mindegyik lakáshoz tartozik egy saját használatú tetőterasz. A lakásokhoz a külső közlekedőn keresztül egy belső udvaron jutunk be. Ezek az udvarok nyitottak, de saját tulajdonúak. Ezek a belső udvarok amellett, hogy egy intimebb megérkezést tesznek lehetővé és különleges atmoszférát jelentenek a város közepén, biztosítják a nem utcai oldalon lévő helységek bevilágítását és természetes szellőzését, valamint innen indulnak a tetőteraszra vezető lépcsők.

Az épület
Andrássy 6

Az tetőtér terveit Magyarország egyik legnépszerűbb építész cége az Archikon Építész Stúdió végezte, akinek a referenciái között az Il Bacio Üzletház,az Országház Homlokzat Rekonstrukció, a Szabadság Tér 14. Irodaház, az Andrássy út 8 Szálloda, és megannyi neves projekt szerepel.

A lakások belső építészeti munkáját a Kenway Property végezte. A két cég együttműködéséből egy különleges szerkezetű és belső atmoszférájú Loft lakások készültek el, amelyek egyedülállóak Budapesten.

Épület felülnézetből
Teljes felülnézet

Lakások

Andrássy út 1-es Lakás

Az Andrássy út 6 Tetőtér Project utoljára elkészült lakása. Igazán különleges terek jellemzik. A lakás 170 m2 amelyből a nappali 72 m2, ahol helyet kapott egy Onyx bárpult is. Igazán eredeti modern stílus jellemzi. Óriási ablakainak és dél- -keleti fekvésének köszönhetően rendkívül világos. A lakáshoz tartozik egy 97 m2-es tetőterasz is ami csodálatos panorámával rendelkezik a Citadellára, a Budai hegyekre és a Bazilikára.

Andrássy út 2-es Lakás

Az Andrássy út 6 Tetőtér másodikként elkészült lakása. A lakás különlegessége hogy az óriási dupla ablakaiból (5m magas 2,45 m széles) a Bazilika csodálatos panorámája tárul elénk. A lakást meleg bézs-pasztel színvilág jellemzi amelynek köszönhetően kifejezetten modern de mindemellett meleg hatású. A lakáshoz tarozik egy 69 m2 alapterületű tetőterasz is amely igazán élhető lakást eredményezett a belvárosban.

Andrássy út 4-es Lakás

Az Andrássy út 6 Tetőtér Project elsőként elkészült lakása. Saroklakásként igazán különleges terek jellemzik. A lakás 197 m2 amelyből a nappali 83 m2, ahol helyet kapott egy Onyx bárpult is. Igazán eredeti modern stílus jellemzi. Óriási ablakainak és dél- -keleti fekvésének köszönhetően rendkívül világos. A lakáshoz tartozik egy 57 m2-es tetőterasz is ami csodálatos panorámával rendelkezik a Citadellára, a Budai hegyekre és a Bazilikára.